Bigi Bergi 2013

maandag 16 september 2013 Ricky Wirjosentono

Eric Vincent nieuwe Bigi Bergi Koning

Eric Vincent van Frans-Guyana is de nieuwe Bigi Bergi Tour kampioen. Door tweede te zijn geeindigd achter Moses Rickets tijdens de laatste etappe was dat voldoende voor de titel. Vincent eindigde in het algemeen klassement met een tijd van zeven uren, 58 minuten en vier seconden op de eerste plek. Bryan van Rutten en Jean-Michel Clet werden tweede en derde. "Dit is gewoon fantastisch. Ik wil mijn ploegmaten en coach allereerst bedanken voor de ondersteuning," zegt Vincent. 


De onttroning van Moses Rickets als Bigi Bergi koning proefde als een bittere pil, maar de Surinamer mocht zichzelf troosten met deze zege in de tijdrit. Rickets overall tijd in het algemeen klassement is 7 uren, 59 minuten en zes seconden. "Dit jaar is het niveau sowieso gestegen. De competitie was groot en eerlijk gezegd ging de eerste dag niet zo best voor mij, waardoor ik tijd verloor op de top drie. Ik ben wel blij dat ik in de top vijf ben geëindigd en bedank mijn ploegmaten van Team Suriname," aldus Rickets. 

Eindklassement Bigi Bergi Tour:
1. Eric Vincent (Frans-Guyana)
2. Bryan van Rutten (Curacao)
3. Jean-Michel Clet (Frans-Guyana)
4. Godfrey Pollidore (Guyana)
5. Moses Rickets (Suriname)

-----------------------------------------------------------

This event is made possible by Rudisa NV, Staatsolie NV, Intramar NV, Surtel NV, Macdonalds, Subisco NV, Vabi NV, Roy Boedhoe Enterprise and many other sponsors. A special thanks to all of them!!!!

<< Terug naar Nieuws

Foto's

@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName
 
de schakel