Wielrenners in Guyana

donderdag 4 november 2010 - door Terence Oosterwolde

Earl van Wilgen, Moses Rickets en Nigel Sloot zitten in Guyana. De wielrenners participeren vanaf vandaag in de Ride for Life vijf etappenrace. Ewald Ceder is als begeleider meegereisd. Aanvankelijk zouden ook Team Presto-kopman Ruiz Ceder en Murvin Arumjo van Gazelle participeren, maar het duo is thuisgebleven. Ceder kon geen vrijaf krijgen van het werk.

Arumjo is door een blessure niet afgereisd. Besloten is geen risico te nemen met hem, omdat hij over twee weken de Inter-Guyanese Spelen in Georgetown, Guyana op het schema heeft.
Naar verluidt is de afvaardiging naar Guyana geen bondsaangelegenheid. De renners doen op eigen initiatief mee. Van de drie is Van Wilgen de enige die al eerder in de vijfdaagse heeft gereden.

Wielrenners In Guyana
dWT archief
Earl van Wilgen rijdt vandaag samen met Moses Rickets en Nigel Sloot in de Ride for Life.-.

In Guyana wordt opgeschept over de Ride for Life-race. Neil Kumar, directeur Sportzaken van Guyana, zei in de Guyanese krant Stabroek News dat het evenement het “grootste ooit” wordt.

De Ride for Life wordt voor de vijfde keer verreden en net als de voorgaande vier jaren voert het de renners langs diverse gemeenschappen langs de Guyanese kust. De wedstrijd heeft tot doel de bewustwording voor hiv en aids te verscherpen. In de jubileumeditie worden meer dan zeventig renners verwacht uit Anguilla, Antigua, Barbados, Canada, Trinidad en Tobago en Verenigde Staten.

De winnaar ontvangt 200.000 Guyanese dollar. Blikvanger van Guyana wordt Geron Williams, die pas nog 31ste werd tijdens de Commonwealth Games in India. Hij won vorig jaar in een recordtijd van tien uren, dertig minuten en 51 seconden. Williams eindigde toen voor Junior Niles (10:38:13) en Alonzo Greaves (11:04:28), die in respectievelijk 2008 en 2007 de Ride for Life wonnen.-.

<< Terug naar Nieuws

Foto's

@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName
 
de schakel