Wielrenners naar Caribisch kampioenschap

donderdag 21 oktober 2010

Murvin Arumjo, Moses Rickets en Ruiz Ceder vertegenwoordigen Suriname tijdens de tiende Caribbean Elite Road Race Championships. Het trio vliegt vandaag met trainer Desiré Eendragt vanuit Frans-Guyana naar Guadeloupe. De delegatie reisde gisteren via de weg naar de Franse kant. De Caribbean Elite Road Race Championships vindt op 23 en 24 oktober plaats. Eendragt zegt desgevraagd dat geen van de Surinaamse renners zaterdag meedoet aan de individuele tijdrit. Ook Rickets, tijdrijdenkampioen van Suriname, niet. “De jongens hebben daar zelf om gevraagd. Wij concentreren ons volledig op de wegwedstrijd”, legt hij uit. Ook speelt dat de rit tegen de klok een lange is – veertig kilometer – terwijl in Suriname tijdritten ‘slechts’ tien kilometer zijn.

Wielrenners Naar Caribisch Kampioenschap
dWT foto / Claudio Barker

Ruiz Ceder (l), Moses Rickets (m) en Murvin Arumjo (r) rijden zondag de wegwedstrijd tijdens de Caribische wielrenkampioenschappen.-.

In de voorbereiding – vanaf na de Bigi Bergi Tour was zeker dat Suriname zou meedoen – is er volgens Eendragt geprobeerd zoveel mogelijk de situatie op Guadeloupe na te bootsen. “De training was onder meer gebaseerd op langere afstanden en finales. Alleen bergen hebben wij niet echt kunnen simuleren.” Wel is met de jongens een paar keer gereden naar Brokopondo dat het dichts bij in de buurt van het parcours van Guadeloupe komt.

De mogelijkheid bestond dat de Surinamer Oral Sebico, die in Frans-Guyana rijdt, in de Surinaamse delegatie zou worden opgenomen. Maar naar verluidt is dat niet doorgegaan. Ook Marco Pont, die in september de Bigi Bergi Tour won, ziet af van deelname. Hij zou de tijdrit tijden.
Na zijn winst in Paramaribo had hij al zijn twijfels. “Ik weet het nog niet zeker. Ik moet kijken hoe ik mij voel. 

Als ik naar zo een groot internationaal toernooi ga, wil ik een goed figuur slaan”, zei hij toen aan de krant. Pont maakt zich in elk geval dienstbaar voor de Surinaamse delegatie. Het viertal heeft de nacht bij hem doorgebracht en wordt door hem naar het vliegveld Rochambeau gebracht. Pont haalt de renners maandagavond weer op, waarna het kwartet dinsdag terug moet zijn in Suriname.-.

<< Terug naar Nieuws

Foto's

@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName
 
de schakel