Sodikromo-openingsrace vuurdoop nieuw bestuur

zaterdag 27 februari 2010 - door Terence Oosterwolde

De fietsen zijn opgepoetst, de banden opgepompt, de kettingen strak getrokken en de versnellingen gecheckt. Met de Jan Sodikromo-race komen de wielrenners morgenmiddag drie uur voor het eerst de straat op.

Met de eerste race wordt de sport ook een beetje gedecentraliseerd. De wegwedstrijd vindt plaats bij Magenta. De openingswedstrijd wordt de vuurdoop van het nieuwe bestuur van de Surinaamse Wielrenunie, waarin vrouwen domineren.Op 15 januari werd Marny Daal-Vogelland als voorzitster gekozen.Ze wordt ondersteund door Deborah Fränkel (secretaris), Saskia Karg (penningmeester), Letitia Bundel (commissaris fondswerving), Anne Tjon A Meeuw (commissaris jeugd) en de mannen Desiré Eendracht (commissaris wedstrijdwezen) en Clayton Mendonça (commissaris technische zaken).

Sodikromo -openingsrace
dWT foto / Stefano Tull
Dave Lo Tam Soen gaat aan kop van het peloton, waarin ook zitten de wielrenners Jermaine Albertzoon, Ruiz Ceder en Xavier Parmanand. Het seizoen begint morgen voor de wielrenners.-.


Penningmeester Saskia Karg vertelt dat het allemaal nog even wennen is en kijken wie wat doet. Maar ze verzekert dat alles rond is. “De vergunning hebben wij, de politie is geregeld, de prijzen zijn er. Alles is klaar voor zondag.” Jan Sodikromo is de sponsor van de race, vandaar dat zijn naam is verbonden aan de wedstrijd. Karg: “Hij en zijn vrouw zijn jarig (beiden 50 jaar) en wilden iets doen. Deze race schenken zij de buurt als verjaardagscadeau.” Sodikromo is zelf oud-wielrenner. Volgens oud-secretaris Glenn Stekkel heeft hij in de jaren tachtig gereden voor Veni Vidi Vici van Allan Fränkel.

Wielrenners kunnen zich morgen nog inschrijven voor de race. Hoewel ze nog niet veel inschrijvingen binnen heeft, zit Karg niet met de handen in het haar. “Wij hadden maandag de teach-in en ik heb nog niemand gehad die zegt ‘ik rij niet’. Integendeel ... ik verwacht een volle bak.” Er wordt gereden in de U-10 en U-12 klasse (3,8 kilometer), U-15 (15 km), vrouwen en veteranen (22,5km), masters en senioren B (37,5 km) en senioren A (52,5 km).

De wedstrijdkalender is intussen rond. Van maart tot en met oktober staan er wedstrijden geprikt in stad, district (Paranam, Lelydorp, Para, Brokopondo, Commewijne, Coronie, Nickerie en Berg en Dal) en de regio (Guyana, Aruba en Guadeloupe).

Route: start Mawacaboweg; verlengde Magentaweg; Magentakanaalweg; Frederikshoopweg.-.

<< Terug naar Nieuws

Foto's

@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName
 
de schakel