Sven Stekkel en Judy Etjeh Wielrenners van het Jaar

dinsdag 30 december 2008 - door John Zaalman

Sven Stekkel en Judy Etjeh zijn zaterdag in Saborella uitverkoren tot wielrenner en wielrenster van het jaar. Stekkel eindigde met 284 punten boven de ‘onttroonde’ Ruiz Ceder (264) en Patrick Hart (123).

Etjeh kreeg bij de vrouwen 99 punten, één meer dan Jo-Ann Veldhuizen. Sharon Lum Cho werd derde met 35 punten. Stekkel, die de onderscheiding voor de derde keer won na 2004 en 2005, was er zeker van dat hij met de eer zou strijken. "Ik zat goed in de race wat punten betreft. Ik heb twee races gewonnen, veel tweede plaatsen behaald en weinig derde.” De wielrenner, die het Natuur Technisch Instituut (Natin) met succes heeft afgerond en zich nu op de vliegtechniek gaat richten, weet wat hem in 2009 te wachten staat. “Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga voor het beste”, aldus Stekkel.

Back-to-back winnares Etjeh was ook zeker van haar onderscheiding. En dat ondanks ze door schoolomstandigheden twee races miste en het individueel kampioenschap tijdritten verloor van Veldhuizen. “Ik was er echt zeker van dat ik het weer zou worden.” Ze weet nu al dat ze volgend jaar aan minder wedstrijden zal deelnemen. “Ik zit in de tweede klasse van het IMEAO en heb meer tijd voor mijn studie nodig. Ik geef  niet op en ga toch aan een paar wedstrijden meedoen, maar niet als voorheen.”

Zephan Brunings werd met 120 punten jeugdwielrenner van het jaar. Tweede en derde werden Javael Lum Cho en Leon Sewbarath Misser met 94 om 88 punten. Brunings, die eerder dit jaar tijdens kortebaanwedstrijden op Trinidad en Tobago werd uitverkoren tot Most Outstanding Cyclist, werd door de SWU ook uitgeroepen tot Most Talented Cyclist. “Ik ben heel erg blij dat ik tot beste jeugdrijder ben gekozen”, zegt Brunings. “Ik ga volgend jaar even sterk rijden en ga ook zeker over naar de zesde klas”, aldus de renner, die in de vijfde klas van de Polanenschool zit. Sydney Montecieuex en Patrick Hart kregen bijzondere prijzen. Montecieuex omdat hij al ruim veertig jaar zijn ondersteuning geeft aan de wielersport en Hart voor zijn onafgebroken deelname gedurende twintig jaar.

SWU-voorzitter Gerard Brunings meent dat er in 2009 enkele veranderingen doorgevoerd zullen worden. Zo zal er gereden worden in de junioren, U-23, Elite en Masters-klasse, zoals de Internationale Wielrenunie (UCI) voorschrijft. Ook zal vanaf volgend jaar iedereen – zelfs buitenlanders – kunnen deelnemen aan het nationaal kampioenschap. Verder ligt in de pijplijn dat vanaf 2009 gewerkt wordt aan de Mountain Bikers en BMX-rijders. “We gaan bijvoorbeeld cross country-ontmoetingen voor ze houden”, aldus Brunings.

Andere onderscheidingen: junioren meisjes B: 1. Angela Adame (voorheen Cairo) 79 punten; 2. Hillery Tjon A Man 77; 3. Jeremia Sastrokromo 60; nieuwelingen: 1. Serge Veldhuizen 98; 2. Donovan Fung A Wing 51; Mikael Souwma 36; junioren: 1. Jair Tjon En Fa 85; 2. Murwin Arumjo 78; 3. Nigel Sloot 59; veteranen: 1. Steve Cheuk A Lam 111 punten; 2. Fariek Ghafoerkhan 59; 3. Sydney Montecieuex 32 punten.-.

<< Terug naar Nieuws

Foto's

@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName
 
de schakel