Wielrenners naar Trinidad en Tobago

vrijdag 29 augustus 2008 - door John Zaalman

Paramaribo - Ruiz Ceder, Ziff Johnn, Jaïr Tjon En Fa en de jeugdige wielrenners Zephan Brunings en Leon Sewbarath Misser zijn gisteren naar Trinidad en Tobago afgereisd voor deelname aan de Tour of Trinidad.

De wedstrijden in en rondom het Savanna Park lopen van morgen tot en met woensdag. Secretaris Glenn Stekkel van de Surinaamse Wielrenunie (SWU) verwacht een goede beurt van de renners. “Ik ben hoopvol gestemd over vooral de kleintjes. Ze zullen zeker goed boeren op de lange afstanden”, aldus Stekkel. Hij geeft aan dat van Trinidad bekend is dat ze sterk zijn op de kortere afstanden.

Terence Oosterwolde
Zefan Brunings zal meedoen aan wedstrijden op Trinidad.-
.
Brunings en Sewbarath Misser zijn op het laatste moment toegevoegd en op eigen kosten afgereisd. De senioren worden officieel door de SWU afgevaardigd. De renners worden op het Caribisch eiland begeleid door SWU-voorzitter Gerard Brunings, terwijl ook de vader van Sewbarath Misser er zal vertoeven.

Ceder en Johnn hadden hun participatie allang laten doorschemeren. Vooral Johnn richt zich meer op buitenlandse wedstrijden. “Het niveau is daar veel hoger en hoe meer ik in het buitenland rij, hoe hoger mijn niveau wordt”, verklaarde Johnn na winst in de Commewijne Eendaagse. Eerder deze maand participeerden Ceder en Johnn aan een meerdaagse wedstrijd in Frans-Guyana.-.

<< Terug naar Nieuws

Foto's

@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName@nodeName
 
de schakel